Dit dyr – en stille patient

Et dyr kan hverken græde eller fortælle, når det har ondt, og det kan derfor være svært at gennemskue, hvornår det er nødvendigt at tage dyret til dyrlæge. Dog er det alligevel nødvendigt, at man prøver at lede efter ændringer i dyrets adfærd, hvis man er tvivl om dyrets trivsel. Opfører dyret sig mærkeligt, eller gør dyret nogle ting, som det ikke plejer at gøre – eller omvendt – kan det være et tegn på, at dyret ikke er helt rask – og her er det en god idé i hvert fald at tage kontakt til en dyrlæge, der kan rådgive og vejlede dig som ejer i forhold til, hvordan du skal forholde dig. Med et dyr er det altid vigtigt at være på den sikre side.

Hvordan ser man ændringer i dyrets adfærd?

Et eksempel på en ændring i et dyrs adfærd er f.eks., hvis dyret stopper med at spise, eller hvis dyret virker sløvt og sover meget i forhold til normalt. Selvom det er helt normalt at opleve disse ændringer hos et menneske, kan der være alvorlige grunde til, hvorfor man oplever dem hos f.eks. en hund eller kat. Som dyreejer ønsker man naturligvis altid at gøre sit bedste, men der er alligevel mange mennesker, der reagerer alt for langsomt, hvis de oplever deres hund eller kat som værende anderledes i forhold til, hvordan dyret normalvis optræder. Derfor kan det klart anbefales at tage kontakt til en dyrlæge, så snart få ændringer i adfærden opleves.

Samarbejd med din dyrlæge

Som udgangspunkt er det vigtigt at vælge en dyrlæge, der er lokaliseret praktisk i forhold til, hvor man selv og dyret opholder sig til dagligt. På den måde kan man hurtigt komme til dyrlægen, hvis dyrlægen mener, at der er akut behov for et dyrlægetjek. En dyrlæge vil i sjældne tilfælde sige dette, men igen: Det er vigtigt at være på den sikre side med et dyr. Desuden er din hund eller kat måske din bedste ven, og hvem ønsker sin bedste ven syg? Ønsker du et glad og tilpas kæledyr, er det vigtigt, at du kan samarbejde med din dyrlæge. Hos Dyreklinikken Vestergade i Silkeborg, går temaet højt op i, at du og dit dyr har det godt. Vær forberedt på at hjælpe dit dyr i nødens stund og tag altid din dyrlæge med på råd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *