En god vin gør forskellen

En god aften er ikke bedre end den tilhørende vin. I hvert fald ikke hvis man spørger en rigtig vinkender.

Personligt ved jeg ikke så meget om gode vinde. I hvert fald ikke andet end hvordan man nyder dem til en god middag. Det sjove er, at mange af os faktisk har en stor passion for vin, men alligevel har vi ikke andet at gå efter end en simpel mavefornemmelse, når vi skal udvælge en bestemt vin til en særlig ret.

Jo, de fleste af os ved da, hvad man skal matche henholdsvis rødvin og hvidvin med, men hvad gør vi, når vi vil skridtet videre og have den helt perfekte flaske til aftenens måltid?

Svaret er egentligt ret simpelt. For som ved alle andre udfordringer, gør vi det, at vi tager en fagmand på råd. Helt præcist: vi besøger en vinspecialist.

Her få du den perfekte vin

Når du besøger en vinhandel, møder du intet snobberi. Tværtimod møder du oftere en dedikeret person, der lever og ånder for den gode vin.

Vi har en perfekt vinhandel i Kolding, der er min by. Han er nok det, jeg forbinder med en rigtig ”nørd” på området.

Det kommer til udtryk, da han taler om vine, som var det hans børn. Og i så fald, ville han have børn fra hele verden, da butikken er fyldt med rødvine, hvidvine, rosévine og champagne fra alle verdens egne. Vel at mærke ikke de mærker, man ser så mange andre steder. Snarere nøje udvalgte mærker, der bærer på en historie foruden etiketten.

Her kommer jeg ofte og spørger: ”Hvad skal jeg vælge til maden?”.

Svaret afhænger naturligvis af, hvad ordet ”maden” dækker over. Skal vi have hvid fisk med dressing, bliver vi anbefalet en kraftfuld Chardonnay drue. Skal vi have fjerkræ, kommer der en Pinot Noir på bordet og skal vi alligevel til Italien med en god pastaret, finder vinspecialisten lynhurtigt en matchende Chianti, der går hånd i hånd med de store svampe fra retten.

Og når min vinspecialist fortæller mig, at en god vin til maden gør hele forskellen, så kan jeg kun give ham ret.

Derfor skal du altid huske at besøge din lokale vinhandel, hvis du laver god mad, der fortjener en mindst ligeså god flaske vin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *