Giv tøjet et personligt præg med hjemmelavet tryk

Det er ikke altid så let at finde noget tøj med nogle tryk, der stemmer overens med krav, ønsker og behov, man end måtte have hertil, mens det samtidigt også kan være fedt at skabe et personligt præg på sit tøj. Dette kan man gøre ved at lave hjemmelavede tryk på tekstiler, hvor det er muligt at designe sine helt egne T-shirts, trøjer, bukser og lignende. Dette kan både være i form af logoer, numre, tekster, slogans, motiverende citater og meget andet, hvorved man hurtigt kan danne sig noget tøj af helt personlig karakter. For at kunne gøre dette er det nødvendigt at være i besiddelse af en varmepresser, da det med en sådan maskine kun er fantasien, der sætte grænser for, hvad man kan få trykt på sit tøj.

Varmepressere sørger for trykket – hvordan finder man den rette?

En varmepressers fornemmeste opgave er at implementere et motiv på tekstiler, således motivet fremstår ensartet, skarpt og er holdbart. Dette foregår ved, at varmepresseren opvarmer motivet i en given periode til en given temperatur, hvorefter det er muligt at overføre motivet til en T-shirt, trøje eller lignende. Dette er særdeles enkelt, såfremt man finder frem til det rette udstyr. Der findes i al sin enkelhed tre forskellige modeller, hvis forskellighed i hovedtræk består af deres styring og måde at påføre trykket. Den første model er manuelt styret, mens den anden er elektromagnetisk og semiautomatisk, og den tredje model benytter sig af trykluft og er fuldautomatisk. Når man så skal vælge blandt de tre forskellige typer, kan det være en fordel at overveje, hvor professionelt man ønsker at arbejde, og hvor meget tekstil man ønsker at få trykt. De to første modeller er gode, såfremt der blot er tale om en hobby, hvor der ikke nødvendigvis er så stort et arbejde, mens den tredje type egner sig godt til professionelt brug med et stort behov.

Vær opmærksom på forskellige temperaturer og tidsintervaller

Når man skal påtrykke et motiv til et stykke tekstil, er der flere forskellige ting, man skal holde sig for øje, hvilket blandt andet er gældende for temperaturområdet og tidsintervallet. Dette afhænger både af, hvilket materiale man skal trykke på, og hvilken farve det har. Skal man eksempelvis trykke på en lys T-shirt med 75%-100% bomuld, kan det specielt være en fordel at indstille varmepresseren på en temperatur på 180-185 grader celsius, og overførslen af trykket anbefales at strække sig over en tidsramme på 20-30 sekunder. Sådanne forskellige anbefalinger er mulige at finde til de forskellige emner, man ønsker at trykke på, og det er muligt at læse mere om dette her, hvor der også findes et bredt udvalg af varmepressere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *