Guide: Sådan gør du dit CV flot og indbydende

Der er mange forskellige faktorer, der spiller en rolle i din jobsøgning. Et flot og indbydende CV er for eksempel rigtig vigtigt, fordi det er med til at bestemme det førstehåndsindtryk, en potentielt kommende arbejdsgiver vil få af dig. Både indhold, udformning og design af dit personlige CV har en afgørende betydning for mængden af succes undervejs i din jobsøgning.

Overvej indholdet grundigt

Det er selvfølgelig helt op til dig selv, hvad du vælger at inddrage i dit CV – men der er alligevel et par gode tips og tricks, du kan gøre brug af. Du får det bedste resultat ved at inddrage dine kvalifikationer, uddannelser og erfaringer. Det kan være alt fra det fritidsjob, du havde i dine unge år til den universitets- eller erhvervsuddannelse, du netop har afsluttet. Det vigtigste er, at du beskriver, hvad du har fået ud af de enkelte ting. Arbejdsgivere finder det attraktivt, hvis du har lavet frivilligt arbejde, og derfor er det også værd at nævne. Du kan samtidig skrive en kort præsentation af dig selv, så læseren får en håndgribelig fornemmelse af, hvem du er. Det er her, du kan komme ind på dine mest prisværdige personlighedstræk eller besynderlige fritidsinteresser. Det gør nemlig, at arbejdsgiveren har de bedste betingelser for at danne sig et fyldestgørende indtryk af dig som person. Det betyder samtidig, at du vil have de allerbedste betingelser for, at han eller hun vælger lige netop dig som det nyeste ansigt på arbejdspladsen.

Brug en skabelon

Hvis du ikke har så meget erfaring med at udforme et CV eller måske bare er lidt i tvivl om, hvordan det egentlig skal gøres, kan det være en stor fordel at anvende en skabelon som hjælpemiddel under udformningen. Der findes utallige former for informationer om dig selv, du med fordel kan vælge at inddrage i dit CV. Derfor er det først og fremmest en god idé at skabe et overblik for dig selv, så du bagefter kan sørge for, at de mange informationer bliver sat op på en overskuelig måde, der gør det lettere for læseren at finde rundt i. En CV-skabelon giver dig inspiration til opbygningen af dit CV og sætter samtidig nogle tanker i gang om selve indholdet. På mange måder er det altså en stor hjælp at gøre brug af en CV-skabelon, og det er med til at sikre, at dit personlige CV bliver så godt som overhovedet muligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *