Har mit barn virkelig brug for alt det legetøj?

Som forælder kan det sagtens tænkes, at du har undret dig over, hvorfor dit barn har brug for alt det legetøj. Der er mange fordele forbundet med at anvende legetøj som barn. Dit barn vil både lære sig selv og omverdenen bedre at kende igennem sin leg. Det er vigtigt at huske på, når huset roder med legetøj.

Alligevel er der mange forældre, der tænker over, hvor stort et omfang barnet reelt har brug for legetøj? Og om det er noget, der kan erstattes med noget mere simpelt? Faktum er dog, at legetøj er en vigtig brik i dit barns udvikling. Små børn udvikler deres sanser gennem leg og legetøj, hvorfor det handler om læring.

Leg styrker dit barns udvikling

Det er vigtigt at huske på, at dit barn er nysgerrigt. At er nyt for barnet. Derfor er det også vigtigt, at have legetøj, da deres leg handler om at finde ud af mere om sig selv og omverdenen. Derfor handler det ikke blot om leg, men om læring. Det er også derfor, at barnet miste interessen, når de har ‘løst’ noget legetøj.

Det kan dog også sagtens ske, at dit barn først mister interessen for et stykke legetøj, men efter et stykke tid synes, at det igen er interessant. Det skyldes typisk at barnet har udviklet sig i mellemtiden og har fundet én eller flere nye måder at bruge legetøjet på. Legetøjet bruges som en måde at opleve verden på.

Der findes legetøj til forskellige aldersgrupper

Det er meget normalt at legetøj er delt op i alder. Spædbørn har f.eks. blot brug for at føle på legetøjet og lære at holde om det. Når de bliver mellem seks og ni måneder, så begynder barnet typisk at flytte legetøj fra hånd til hånd. Når barnet bliver mellem ni og 13 måneder, så begynder de at lære at kravle og stå, så her er det f.eks. en gåvogn, der vil være det største hit.

Som tiden går vil barnet begynde at efterligne voksne. Det er også derfor, at det er en god idé, at legetøjet skal ligne en kopi af noget mere virkeligt. Det kan være en dukke, en actionfigur, en bil, en traktor eller noget i denne dur. Som forælder skal du ikke være bekymret for, hvis dit barn i denne alder begynder at lege mere voldsomt, da det blot er en del af barnets udvikling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *