Køb økologisk tøj til dine børn

For nyligt skrev vi om tøj til børn her på siden, og her kommer en lille opfølger. Når det handler om produkter til børn, skal du nemlig ikke altid vælge det første, det bedste. Vi udsætter vores hud og vores krop for mange forskellige produkter hver dag, og selvom der er større og større opmærksomhed på skadelige stoffer, er problemet langt fra løst. En almindelig voksen kommer nemt i berøring med hundredvis af potentielt skadelige stoffer hver eneste dag. Det kan være fra cremer, deodoranter, makeup, plastikprodukter, tøj, forurening og meget andet. Selvom stofferne ikke nødvendigvis er farlige for os enkeltvis, er det stadig meget usikkert, hvad den samlede mængde gør ved os. Man taler om den såkaldte cocktail-effekt, som opstår, når vi møder de samme eller forskellige skadelige stoffer fra mange forskellige produkter i løbet af dagen. Indtil videre viser undersøgelser, at de mange forskellige stoffer blandt andet nedsætter vores fertilitet, og at de kan mindske fostres udvikling i maven.

Børn er mere sarte end voksne

Børns hud er mere sart end voksnes, og derfor er det især vigtigt, at børn bliver skånet for flest muligt skadelige stoffer. De er stort set umuligt at undgå dem alle, men med nogle enkelte tricks kan du nedsætte mængden betydeligt. Du kan for eksempel starte med at se på de ting, som barnet er allermest i kontakt med i løbet af dagen. Og det er her, tøj kommer ind i billedet. De fleste børn er påklædt hele dagen, og de er derfor udsat for farvestoffer, kemikalier fra vaskepulver og eventuelt skyllemiddel hele dagen. Derfor er det en god idé at vælge økologisk børnetøj og så naturligt vaskemiddel som muligt.

Økologisk børnetøj er nemt at finde

Heldigvis er børnetøjsproducenterne langt fremme, når det kommer til økologi. Alt hvad hjertet begærer af økologisk børnetøj kan findes på nettet og i mange børnetøjsforretninger. Der findes flere forskellige certificeringer af økologisk tøj, men hvis du for eksempel går efter GOTS-certificeringen, er du på den sikre side. Den garanterer en sikker og bæredygtig produktion, og at tøjet udsætter dit barn for så få skadelige stoffer som muligt.

Hvis du ikke vil købe hele garderoben økologisk, kan du nøjes med at sørge for de inderste dele. Det tøj, der er tæt på huden hele dagen, kan have den største skadelige effekt. Derfor har det en rigtig stor positiv effekt af skifte netop det tøj ud med økologiske versioner – for eksempel økologiske bleer, undertøj og strømpebukser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *